Önemsemeniz Gereken SEO İpuçları

Saat/ Yorumlayın...
Bir blog oluşturdunuz, özel ve özgün içerikler yayınlamaya başladınız ve geniş bir sosyal ağ çevresi yakaladınız fakat tek sorununuz arama motorlarında yeterince yukarılarda olamamak mı?

İşte burada bazı noktalar devreye giriyor. Bunların en önemlilerinden biri içeriklerinizi yayınlarken konu ile alakalı etiketler girmeyi unutmamanızdır. Örneğin bu yazım için en uygun etiketler "SEO, blogda SEO ayarları, arama motoru" vb. gibi anahtar kelimeler olacaktır.

İkinci derecede önemli gördüğüm konu copy/paste yapmaktan kaçınmaktır. Çünkü kopyala/yapıştır yaptığınız içerikten onlarca sitede bulunabilir ve bu sizi arama motorlarında yukarıda göstermeye yardımcı olmayacaktır. Bu yüzden kendi özgün içeriğinizi yazmaya çaba gösteriniz.

Diğer bir konu ise, yayınladığınız postlara önceden yayın yaptığınız postların linkini vermenizdir. Böylece, yazınızı diğer yazılarınızla desteklemiş olur ve okuyucunun önceki postlara gidip sitenizde daha çok vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

 Ayrıca diğer bloglara yorum yaparak kendi blogunuza trafik sağlayabilirsiniz ve ek olarak diğer sitelerle link alışverişi yapmanız sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda görünmesini ve sayfalarınızın page rank'ini arttırmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder