İçeriğinizin Paylaşılmasını Garanti Eden 9 Yöntem

Saat/ Yorumlayın...
Bir çok kaliteli ve özgün blog yazarı var fakat yazıları sosyal ağlarda yeterince paylaşılmıyor.

Peki neden?

Bu gerçekten büyük bir soru.

RSS ile içeriklerinizi takip eden çok sayıda takipçiniz ve sayfalarınızı hergün okuyan sayısız ziyaretçiniz var ama nedense ziyaretçileriniz bunları sosyal ağlarda paylaşmıyor.

İşte İçeriğinizin Paylaşılmasını Garanti eden 9 Yöntem

(Neden 10 değil de 9? Hiç bir fikrim yok tamamen denk gelmiş :) )

        1. Okuyucularınızla Sosyal Medya Üzerinden İletişime Geçin

Facebook üzerinden sadece sizin postlarınızı paylaşmanız yeterli olmayacaktır. Elbette okuyucu kazanacaksınız fakat bir okuyucunuzun sizin içeriklerinizi paylaşması kadar etkili bir viral reklam elde edemeyeceksiniz. Bu yüzden takipçilerinizle sosyal ağlar üzerinden iletişime geçmeniz, ziyaretçilerinizin yorumlarını beğenmeniz, "like"lamanız ve tekrar cevaplanan yorumları kaçırmamanız gerekmektedir. 

        2. Okuyucularınızın Güvenini Kazanın

Okuyucularınız sitenizin ve paylaşımlarınızın sadece kodlardan ve robotlardan oluşmadığını tabi ki biliyorlar ve başında siz varsınız. Takipçilerinize kendi kişisel yönünüzü gösterin ve kendi sesinizi özel cümlelerle duyurun. Böylelikle sitenizi içerikleriniz 'güvenilir' görülecektir. Bunu sağlamak için takipçilerinizin görüşlerini ve yorumlarını diğer okuyucularınızla paylaşabilirsinizi.

       3. İnsanları Paylaşmaya Teşvik Edin

2 çeşit okuyucu vardır. Birincisi aldığı bilgileri sadece kendi arşivinde saklayan ve sadece kendi ihtiyaç duyduğunda paylaşan; ikincisi ise, öncekinin tam tersi olup içerikleri başkalarıyla paylaşmayı seven okuyucu tipidir. Siz ikinciyi hedeflemelisiniz. Bunun için takipçilerinizi eylemleri iyi gözlemlemeli, paylaşım yapmayı seven tipleri yani ikinci tip olarak gördüklerinizi tabiri caizse avlamalısınız :)

       4. Konularınızı İyi Seçin

Konu yelpazenizi çok genişletmeden sadece belli konular üzerine yazı yazmanız sağlam bir okuyucu kitlesi elde etmenizi sağlaycaktır. Bu durum sizin içeriklerinizin paylaşılma oranını arttıracaktır. 

      5. Etkili Paylaşım Butonları Ekleyiniz

Gönderilerinize linkler ve sosyal paylaşım butonları ekleyiniz. Konuyla ilgili linkler ekleyerek daha fazla şey öğrenmelerini sağlayarak okuyucularını heyecanlandırabilir ve onların yazdıklarını paylaşmalarını sağlayabilirsiniz.  

     6. Ödüller Verin

Ziyaretçilerinize sizin yazılarınızı paylaşmaları durumunda onlara ödül vaad edebilirsiniz. Bunun için ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek özel içerkler, uygulamalar hazırlayabilirsiniz. 

     7. Araştırma Yapın ve Ziyaretçilerin Merak Ettikleri Konularda Yazın

İnternette okurların katıldığı röportajları, araştırmaları ve anketleri inceleyerek neler hakkında ilgili olduklarını öğrenebilirsiniz. Tabi ki bu en zor yöntemlerden biridir. Bu röportajları ve anketleri siz de kendi sitenizde düzenleyerek ziyaretçilerin düşüncelerini öğrenebilirsiniz.

    8. Görüş İsteyin

Okurlarınıza sosyal ağlar üzerinden doğrudan sorular sorabilir, yardım isteyebilirsiniz. Özellikle Twitter'da konuşmalarınız retweet edildiğinde bu hem okur kazanmanızı ve paylaşılmanızı sağlayacaktır. 

    9. İçerik Sayısına Değil, Kaliteye Odaklanın

Bir deyim vardır: "Az ama öz" diye. Yapmanız gereken önemli şeylerden biri de bu. Uzun içerikler okuyucuyu sıkabilir hatta okuyucu okumaya üşenebilir. Bu yüzden daha az kelimeyle daha anlamlı içerikler hazırlayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder